Tejszínes túrós epertorta

  • 2013.04.28.
  • 3

Én is kedvet kaptam ehhez a csinos tortához. Láttam már Limaránál, Mohánál. Csak a dizájnt koppintottam, a belső egyéni, habár jelentem az sem az én találmányom. Nemcsak mutatós ez a torta, hanem finom is. Könnyű, nyári ízek.
Hozzávalók a piskótához:( 27 cm-es tortaformához)4 tojás15 dkg liszt3 evőkanál étolaj10 dkg cukor3 dkg kakaóporfél sütőporKrém:fél kg túrófél liter tejszín2 csomag zselatin fix vagy 2 evőkanál zselatin pici meleg tejben feloldva10 dkg porcukor3 evőkanál tejfölDíszítés:eper
1 tábla étcsoki4 evőkanál tejszín
Elkészítés:A fehérjéket nagyon habosra felverem a cukorral, majd hozzáadom a sárgákat és az étolajat és tovább verem kis ideig. Végül beleszitálom a sütőporos, kakaós lisztet és lazán eldolgozom. Egy 27 cm-es tortaformát alul kibélelek sütőpapírral, a masszát beleöntöm és 180 fokon megsütöm. A kihült lapokat kettévágom.Krémhez a túrót a tejföllel és a cukorral botmixerrel pépesre zúzom, majd a felvert tejszínhabot hozzákeverem. Ekkor megy bele a zselatin fix, vagy a feloldott zselatin.Összeállítás:A torta egyik lapját lerakom alulra, majd köré pattintom a formát. Az oldalánál körben szorosan kirakom fél eprekkel majd beleöntöm a túrókrémet. Befedem a második lappal és rásimítom a csokiglazúrt.Ehhez a z étcsokit vízgőz fölött megolvasztom egy kevés tejszínnel.

Címkék

Torta