Mákos guba nálunk

  • 2012.12.09.
  • 3

Én a mákot annyira nem szeretem, de guba formájában rengeteg vanília sodóval szerintem irtó finom. Ez a recept, ha jók az emlékeim, akkor Stahl-féle. Próbáljátok ki!Hozzávalók kb 8 főre:
8 db kifli1 liter tej4 tojás
10 dkg cukor8 evőkanál mák (darálva)6 evőkanál porcukorfahéjesetleg mazsola5 dkg vajÍgy kell csinálni: ( nem bonyolult)
A tojásokat a tejben , cukorral elhabarjuk. 8 kiflit felkarikázunk és megforgatjuk a tojásos tejben.Egy közepes méretű tepsit kikenünk vajjal, egy sorban lerakjuk a tojásos-tejes kiflik felét. Rászórjuk a
porcukorral, fahéjjal elkevert mák felét. Meghintjük mazsolával. Aztán következik a maradék kifli és végül a maradék mákos keverék. A tetejére szétcsipkedjük az 5 dkg vajat és a sütőben 180 fokon 25 pecig sütjük.Vaníliamártás:
4 tojás sárgája4 dkg liszt10 dkg cukor1 vaníliás cukor1 liter tejA tojások sárgáját cukorral, liszttel, kevés tejjel simára keverjük, majd
maradék tejet hozzáöntjük. Lassú tűzön besűrítjük.