NoCarb spárgás pite

  • 2017.05.21.
  • 4

NoCarb spárgás pite
Maradt ki egy pitére való tésztám és most ez készült belőle, egyszerű reggeli vagy vacsora ötlet, idény salátával akár ebédre is, tetszőlegesen
variálható, spenóttal,brokkolival is nagyon finom!
A tészta receptje
itt
Töltelék:2 egész tojás2 tojás sárgája200 g ToTu krém100 g bacon szalonna
100 g póréhagyma vagy zöldhagyma
10 dkg
cheddar sajt

5 dkg reszelt parmezánsó,bors ízlés szerintpetrezselyemzöldsnidling1 csomag
zöldspárgaElkészítése:A töltelékhez kevés olívaolajon ropogósra sütjük a kisebb darabokra vágott baconszalonnát. Kiszedjük, majd a zsírjában megpároljuk a pórét,kiszedjük egy tálkába rakjuk. A spárga fejeket is megsütjük a hagyma után, csipet nyírfacukorral.
A
kinyújtott tésztával kibéleljük
a
piteformát.
A tésztára egy sütőpapírt terítünk, arra szárazbabot öntünk előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig
sütjük, majd eltávolítjuk sütőpapírt babostól és még tíz percre visszatesszük.Míg sül a tészta, összeállítjuk a tölteléket. Egy tálban elkeverjük a tojásokat, tojássárgákat, totu krémet, sót, borsot, bacont, hagymát, sajtot, zöld fűszereket. Az elősütött tésztára öntjük, tetejét kirakjuk a spárgával(,de össze is keverjük
a tojásos keverékkel) 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.(sütőfüggő)

A facebookon is követhettek,
itt tudtok csatlakozni hozzám