Fermentált lilakáposzta és répa Vegital fermentáló géppel

  • 2016.12.22.
  • 1

Fermentált lilakáposzta és répa Vegital fermentáló géppelRendszeresen készítek különféle fermentált zöldségeket, sötét polcon hónapokig, hűtőben hetekig eláll.Nagyon finom sült húsok mellé vagy kacsazsíros kenyérrel.Javítja
az
emésztést,enzimekben gazdag,elősegíti a felszívódást a szervezetünkben.további receptek itt


A gépeket, alapanyagokat,recepteket
itt
találjátok:
www.vegital.bolt.hu

Hozávalók:egy kisebb fej lilakáposzta2 db sárgarépa
1 csapot evőkanál só1 tk bors
csipet köménymag2 tk .eritrit
nem paleozóknak

Fif -m- Sweet édesítő(opcionális)
1 egész mezophil kultúra

3-4 ek. fermentált zöldséglé/savanyúkáposztalé (opcionáliss)
1 pohár forralt hűtött vízElkészítése:A káposztát és a répát megmossuk,megtisztítjuk.A káposztát vékony csíkokra metéljük vagy gyaluljuk a sárgarépát vékony szeletekre vágjuk a zöldség hámozóval.Fűszerezzük, tiszta kézzel jól összenyomkodjuk,összetörjük.Hozzáadjuk
a mezophil kultúrát vízzel
jól
elkeverjük a
gép tartályába rakjuk,frissen tartófóliát rakunk rá majd ráhelyezzük a gép tetejét. Elindítjuk a Kimchi programot,ha a program
lejárt csatos üvegbe