NoCarb húsos rétes paleo

  • 2016.10.23.
  • 6

NoCarb húsos rétes paleoHozzávalók: 2 dbElkészítési idő :1 óra pihentetéssel9-10 dkg
NoCarb rost sütőmix
szükség szerint5 dkg sütőtökpüré3 tk.darált nyírfacukor/ vagy 1 tk.Glicin3 db
tojás5 ek
marhafaggyúzsír vagy kókuszolaj100-150 ml ToTu tej szükség szerintTöltelék:maradék pörkölt darálvaa tegnapi hortobágyi palacsintából maradt,recept itt
4-5 dkg reszelt cheddar sajt+ a szóráshoz2 ek.ToTu krémElkészítése:
A tojásokat, a vizet, a kacsazsírt a sót késes aprítóban összeturmixoljuk,majd a végén hozzáadjuk a rostot melyet összekevertünk a sütőporral,kézzel összegyúrjuk,akkor jó a tészta ha nem ragad a kezünkhöz,pihentetjük
kb:30 percet.
A

tésztát kb. 20x30 cm-es téglalappá nyújtjuk.(a kimaradt tésztát
hűtőben tároljuk felhasználásig) A középső egyharmadára

ráhalmozzuk
a tölteléket és a töltelék tetejére
reszelt sajtot szórunk. A két oldalán kimaradt tésztát 2 cm-es csíkokra bevágjuk a töltelékig ferdén,a tetejét és az alját vissza hajtjuk
a csíkokat
felváltva a két oldalról
a töltelékre hajtogatjuk.A formázott tészta tetejét tojássárgájával lekenjük és megszórjuk a reszelt
sajttal. Előmelegített 200 fokos sütőben kb 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.
A facebookon is követhettek,
itt tudtok csatlakozni hozzám.