Sütőtökből kuglófot? Naná!

  • 2015.12.08.
  • 4

Napokig friss a sütőtökös kuglóf!Ki ne szeretné úgy kezdeni a napot, hogy a reggelihez a frissen sült kuglófból levág egy jó nagy szeletet?Ez olyan békebeli érzés, igaz?Eredetileg élesztővel készült, az enyém azonban sütőporos. Nem kell keleszteni, azonnal lehet sütni.Kicsit sűrűbb is a tésztája, mert reszelt sütőtök kerül bele.Nem lesz 10-15 cm magas sem, viszont jó zaftos és napokig frissen tartható. Az íze pedig igencsak finom!Sütőtökös kuglóf hozzávalói:40 dkg liszt30 dkg reszelt sütőtök20 dkg cukor1 csomag sütőpor3 egész tojás1 dl napraforgó étolaj10 dkg puha vaj2 dl kefír vagy joghurt3 dkg mazsolafél-fél teáskanál fahéj, gyömbér, mézeskalács fűszerkeverék.A cukrot kikeverjük a tojással és a vajjal. Beleöntjük az olajat és a kefírt is.Kanalanként hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd belekeverjük a sütőtököt.Végül fűszerezzük és szórjuk bele a mazsolát.Egy kuglófformát kikenünk vajjal, megszórjuk liszttel és beleöntjük a masszát.170°-on kb. 45-50 percig sütjük.Tetejére:25 dkg mascarponefél citrom leve2 evőkanál tejföl2 evőkanál gyümölcscukorszínes szórócukor.A mascarponét fellazítjuk a tejföllel, belecsavarjuk a citromlevet és ízesítjük a gyümölcscukorral.Ezzel rusztikusan megkenjük a kuglóf tetejét.A színes cukorgyöngyöktől vidám lesz a kinézete.Jó étvágyat!Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek   Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik