Csokikrém olyan gyorsan, ahogy csak lehet!

  • 2015.05.17.
  • 4

Vasárnap estefelé valahogy alattomosan és orvul rám tör az édesség utáni vágy. Ilyenkor vagy megtartóztatom magam, vagy nekiállok valami expressz finomságnak. Ez történt most is. Csokoládé általában van itthon tartalékban, de most feltöltötte a készletünket B. kis barátnője. Hatalmas csokitojások formájában lepett meg bennünket, amiknek még nem járt le a szavatossága, de jövőre már eladhatatlanok az üzletben. Nem az a vacak, ehetetlen ( és a csokihoz kevés közű) “kakaós massza” , hanem igazi minőségi tejcsoki és egy étcsokis finomság.Ez utóbbit vettem kezelésbe és készült el belőle a szupergyors csokikrém.Csokoládékrém hozzávalói:8 dkg 70 %-os étcsokoládé2 dl tejszín1 evőkanál porcukorszínes drazsé és babapiskóta a díszítéshez.A csokoládét 1 dl tejszínben felolvasztjuk, és kicsit hagyjuk kihűlni. Épp csak annyi időre hagyjuk magára, amíg a maradék tejszínt felverjük a cukorral. Ha kemény a hab, belekanalazzuk a csokoládét és tovább verjük, hogy szép krémes legyen.Poharakba kanalazzuk, cukorgyönggyel és babapiskótával tálaljuk.Na, ki tud neki ellenállni?Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek   Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik