Mentás-málnás limonádé

  • 2016.06.20.
  • 3

Meleg nyári napokon nagyon jól esik egy frissítő mentás-málnás limonádé, mely nem a szokványos összetevőket tartalmazza, hiszen almaecettel készül. Nagy rajongói vagyunk az almaecetnek, Anyu otthon készít házilag is. A receptjét annak is megkapjátok majd. A lenti limonádét a múlt havi Good Food magazinban találtam és egyből megtetszett, így el is készítettem. A limonádé egy részét előző este készítsük el, mert a málnát állni kell hagyni!Almaecetről:Az almaecet
gátolja a túlzott étvágyat, segít a fogyásban, szabályozza a vércukorszintet, csökkenti az ízületi fájdalmakat, jótékonyan hat az emésztésre, és nem utolsósorban az egyik legjobb természetes méregtelenítő
és zsírégető. Daganatos betegségek megelőzésében is nagy szerepe van, hiszen magas az antioxidánstartalma. Megtisztítja a szervezetünket a méreganyagoktól, valamint segít a májnak és a veséknek a káros anyagok feldolgozásában.Sőt, lúgosít is, ami meglepő, hiszen az almaecet is ecet, vagyis egy sav. A lúgosító kúrákban azonban előszeretettel alkalmazzák, mivel az almaecetben lévő
ecetsav egy elég gyenge sav, és ezt nagyon könnyen felhasználja a szervezet. A megmaradt anyagok pedig lúgosító hatásúak.Hozzávalók:2 liter víz400 g málnaegy szál friss menta (néhány levél)20 dkg méz (ha nem elég édes a limonádé, tegyünk még hozzá nyugodtan mézet)30 cl almaecetjég Elkészítés:A málna felét (200 g) megmosom és összekeverem a mézzel. Néhány órára hűtőbe teszem (én egy éjszakát hagytam állni), így a málna íze összeérik a mézzel. Másnap szűrőn átnyomkodom, majd a levet az almaecettel összekeverem. A menta leveleket kancsóba teszem, szétnyomkodom és ráöntöm a málnás levet. A maradék málnát megmosom és beledobom. Feltöltöm 2 liter vízzel és jeget teszek hozzá.Mentás-málnás limonádéElkészítési idő: 10 perc
+ néhány óra állás