Zöld almakrémleves pirított mandulával

  • 2016.04.24.
  • 6

Imádom a gyümölcsleveseket, de csak a hidegeket, amit nem kell főzni. Erről már sokszor írtam a blogon, egyszerűen jobban ízlik, a friss gyümölcs zamata szerintem jobban kijön egy turmixolt levesnél. Nálam persze minden laktózmentes összetevővel készült, de növényi tejtermékekkel is megfelelő.Hozzávalók 4 személyre:6 zöld alma1 banán 1 tejszín (2 dl)250 g joghurt1 dl tej (nálam rizstej) fél citrom leve1 vanília rúd kikapart magja (vagy vaníliás cukor)15 dkg egész mandula
Zöld almakrémleves pirított mandulávalElkészítés:Előveszem a turmixot és a megpucolt banánt beledobom. Hozzáöntöm a tejszínt és a joghurtot, majd összeturmixolom (a banán miatt nem szükséges cukor vagy bármilyen cukor helyettesítő a levesbe). Utána a mandula kivételével minden hozzávalót beledobok és tovább turmixolom. Hűtőbe teszem és tálalás előtt minimum 1 órát hűtöm.A mandulát kicsit összetöröm (apróbb darabokra) és egy üres serpenyőben kb. 10 perc alatt megpirítom.
Tálaláskor a levest tányérokra szedem és megszórom a pirított mandulával.(a képen látható piros folyadék turmixolt eper vérnarancs lével) Elkészítési idő: 15 perc