Kalács

  • 2016.04.01.
  • 9

Húsvétkor szerettem volna én is kalácsot enni, de mivel allergiás vagy a tejre és az élesztőre, így valami mást kellett keresnem. Találtam is egyet, a receptet itt láthatjátok. Átalakítottam, mert pl. az eredetiben kefír van, azt pedig nem lehet laktózmentes verzióban kapni. Hozzávalók egy őzgerinc formához: 300 g zabpehelyliszt 125 g zsírszegény túró 50 g vanílis protein 50 g kókuszliszt 2 tojás 30 g olvasztott kókuszzsír 200 g laktózmentes tejszín 1 tk szódabikarbóna + 1 pici aszkorbinsav (ha van) 1 csipet só egy pici édesítő+ 1 dl növényi tej, amennyiben szükségesKalácsElkészítés:A sütőt 200 fokon előmelegítjük. A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a folyékonyakat is hozzákeverjük. Ha nagyon száraz a tészta, akkor 1 dl növényi tejet tehetünk még hozzá. Őzgerincformába tesszük (ha fém a formánk, akkor vajazzuk és lisztezzük ki) és 200 fokon kb. 50 perc alatt megsütjük.
Elkészítési idő: 15 perc + 50 perc sütés