Virslis-káposztás batyuk

  • 2021.02.25.
  • 1

Újabb uzsonnára vihető ötlet következik, ami szintén elkészíthető fél óra alatt vacsorára, és a maradék (persze, ha nem faljuk fel mindet egyszerre) csomagolható másnap az uzsonnás dobozba a gyerekeknek. Ennek az alapja ismételten a leveles tészta, mely mint láthatjátok tényleg rengetegféleképpen varriálható, a képzeletünk szab csak határt neki. Ha a gyerekek nem szeretik a savanyú káposztát, anélkül is elkészíthető, a mustár miatt így szaftos marad.Hozzávalók 12 batyuhoz: 1 csomag készre nyújtott leveles tészta 2 pár frankfurti virsli (vagy 12 darab koktél virsli) 10 dkg savanyú káposzta 5 dkg mustár a sütéshez: 1 tojás 3 dkg reszelt trappista sajt Elkészítési idő: 30 percSütési hőfok: 180°
Kitekerema leveles tésztát, majd felvágom 12 egyforma darabra. Mindegyiket vékonyan megkenem mustárral, ráhalmozok nagyjából 1-1 teáskanál savanyú káposztát, ráhelyezek egy darab virslit (1 virslit háromba érdemes vágni), majd feltekerem és a végét összenyomkodom. Az enyhén felvert, sózott tojással minden batyut megkenek, megszórom reszelt sajttal a tetejüket, majd légkeveréses sütőben 20 perc alatt készre sütöm.