Sült fokhagyma krémleves

  • 2021.02.02.
  • 0

Nehéz igazán erős fokhagymát találni, de a Gerecse Szatyorban ezt a problémátokat is orvosolni tudjátok. Ezekben a fokhagymákban valóban van erő, és olyan mennyeien krémes levest tudtok belőle fél óra alatt kreálni, ami ezeken a hideg napokon, amilyenekre mostanában még ébredhetünk, igazán jól át tud minket melegíteni. Hozzávalók 4 személyre: 2 fej + 4 gerezd fokhagyma 7 dl alaplé vagy víz só 1 tk. szárított kakukkfű 1 tk. aprított petrezselyem 2 dl tejszín 3 tk. keményítő a levesbetéthez: 4 szelet kenyér kevés olívaolaj 1 nagy csipet só 2 tk. aprított petrezselyem Elkészítési idő: 30 percSütési hőfok: 200°