Sonkás-sajtos piknikszendvics

  • 2021.02.11.
  • 1

Következzen egy újabb uzsisdoboz tipp. A leveles tészta mellett legutóbb kipróbáltam a friss pizzatésztát is, de nem pizza formájában, hanem egy újabb olyan ételt szerettem volna alkotni belőle, melyet akár fagyasztani is tudunk, és csak este előkapni a fagyasztóból, amit a gyermek reggel már vihet is magával, de ez is lehet remek pikk-pakk vacsora ötlet is.A recept megjelent a februári Kifőztük gasztromagazinban is.Hozzávalók 4 személyre: 1 tekercs félkész pizzatészta 125 gramm natúr sajtkrém ½ evőkanál szárított petrezselyem 1 gerezd áttört fokhagyma só, bors 8 szelet gépsonka 5 dkg ementáli vagy füstölt sajt a tetejére: 1 tojás só egész mák szezámmag
Elkészítem a fűszeres krémet, amihez egy tálban összekeverem a sajtkrémet, a petrezselymet, az áttört fokhagymát, valamint ízlés szerint sózom és borsozom. Kitekerem a pizzatésztát, amit megkenek a krémmel. Ráfektetem a sonkaszeleteket, hogy kissé fedjék egymást, megszórom az előzőleg lereszelt sajttal és szorosan feltekerem. A tetejét megkenem az enyhén felvert, sóval ízesített tojással és ízlés szerint különféle magokkal megszórom, majd előmelegített, 200 fokos, légkeveréses sütőben 30 perc alatt készre sütöm.