Lazac wellington

  • 2020.12.19.
  • 1

Szenteste mióta Feleség vagyok minden évben a Férjem által hozott hagyományos vacsorát készítjük el, ami rántott hal, hagymás tört krumplival és burgonyasalátával, de minden évben azért igyekszem valami kis újdonságot belecsempészni a menübe mind az előétel, mind a főétel vonatkozásában. Ez a lazac wellington pont egy ilyen verzió a főételre, és ami ebben is a jó hír, hogy egészen a sütésig már délután elő lehet készíteni az egészet, így az ajándékbontás során elegendő csak bekapcsolni a sütőt és megvárni míg megsül a hal.
Hozzávalók 2 személyre: 1 csomag készre nyújtott leveles tészta (27,5 dkg) 30 dkg lazacfilé 15 dkg leveles spenót só frissen őrölt fekete bors 2 gerezd fokhagyma 2 evőkanál natúr sajtkrém 1 tojás 1 ek. méz 1 ek. olaj 1/2 tk. Cayenne-bors 1/2 tk. őrölt gyömbér
Elkészítési idő: 30+30 percSütési hőfok: 180°