Sütőtökös forró csokoládé

  • 2020.11.12.
  • 9

Ilyenkor ősszel, évről-évre egyre több mindenbe teszek sütőtököt. A klasszikus levesen kívül tettem már lasagne-ba, kuglófba, kávéba és most a forró csokoládéval próbálkoztam, ami jó döntésnek bizonyult. Igazi őszi desszert vált belőle, egy finom keksszel valódi csemege. Hozzávalók 3 személyre: 4 evőkanál sütőtökpüré (~10 dkg) 3 dl tej 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék 1 kávéskanál vanília aroma2 evőkanál méz 15 dkg étcsokoládé 2 dl tejszín tejszín a dekoráláshozfahéj a szóráshozElkészítési idő: 15 perc+30 perc sütés
Sütési hőfok: 200°
A sült tököt, amit előzőleg 30 perc alatt megsütöttem, kikanalazom a héjából, majd a tejjel összekeverve botmixerrel pürésítem, hogy teljesen pépes legyen. Egy lábosban felmelegítem a tökös tejet, hozzáadom a fűszereket és a mézet, majd beletördelem a csokoládét, ami keverés mellett hamar elolvad.
Hozzáöntöm a tejszínt, de figyelek rá, hogy ne forrjon fel, csak legyen meleg. Tejszínhabbal koronázom és fahéjjal megszórom.