Fűszeres paradicsomszószos gigli tészta

  • 2020.07.15.
  • 6

Az egyik legnagyobb ajándék amit a blogomtól kaptam egy fantasztikus barátnő, akit a családom úgy tud azonosítani, hogy tudjátok, a gasztrobarátnőm. Valahányszor találkozunk, mindig meglep valami különlegességgel, legutóbb ezt a gigli névre hallgató tésztát hozta nekem, amivel korábban még sosem találkoztam, de ahogy ő is mondta, mindenképpen valamilyen "szószos" tésztaételnek volt ez
tökéletes alapja. Mivel hétvégén nem volt kedvem a melegben sokat bajlódni az ebéddel, ezt a villámgyors paradicsomszószt készítettem hozzá, amihez a kertből szedtem a fűszereket, akkor lesz még tökéletesebb az érzés, ha a paradicsom is a kertből lesz, de annak még egy picit érnie kell, addig ez a verzió is kiváló.Hozzávalók:50 dkg gigli tészta, de fussili vagy penne is jó hozzá, a csavart azért jobb, mert a szósz jobban be tudja vonni a tésztát1 fej vöröshagyma3 gerezd fokhagyma áttörve1 konzerv darabolt paradicsom, de ha már lenne a kertben friss paradicsom, akkor 50 dkg koktélparadicsomból csináltam volna50 dkg paradicsompüré1 marék friss zöldfűszer aprítva: bazsalikom, oregánó, kakukkfűsó, borsElkészítési idő: 15 percFelteszem a vizet főni 1 tk. sóval, majd amikor már forr hozzáadom a tésztát, amit a leíráshoz képest 1-2 perccel rövidebb ideig főzök, ami alatt elkészítem a szószt.Egy nagy serpenyőben olívaolajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát, amit egyből sózok is, majd hozzáadom a fokhagymát, és ha már érzem az illatát jöhet bele a kétféle paradicsom és az aprított zöldfűszerek. Sózom, borsozom igény szerint, majd 5 percig forralom. Átszedem a tésztát a szószba, ha egy kevés keményítős víz is belekerül, akkor nagyon krémessé tud válni a szósz. Jó sok sajttal megszórva tálalom, mi parmezánnal ettük.