Bodzás fagyi

  • 2020.06.03.
  • 7

Gyerekként én is mindig nagyon szerettem, amikor házilag készítettünk fagyit, abban volt valami különleges :) Ugyan nem igazán cifráztuk: kis dobozos joghurt, bele pálcika, irány a fagyasztó és uzsira meg is volt a házi fagyi. Tavaly próbálkoztam a nagyon egészséges, semmi hozzáadott cukros verzióval, ami annyiból állt, hogy feldarabolt epret és nektarint halmoztam a fagyiformába, felöntöttem almalével és irány a fagyasztó, de nem annyira tetszett a gyerekeknek. Mióta decemberben felfedezték a gyerekek, hogy hol tartom a fagyiformát, azóta kérdezik, hogy mikor készítek nekik házi fagyit, így múlt héten kipróbáltuk Marton Adri receptjét, és ez a bodzás fagyi nagyon ízlett nekik. Az eredeti receptet én kicsit még bodzásabbá varázsoltam a házi bodzaszörppel, és a zselatin lapot elhagytam. Dupla adagot készítettem, ebből nekem egy kisebb doboznyi fagyi lett, amiből gombócokat tudok szedni és 10 jégkrém a gyerekeknek.Hozzávalók a szimpla adaghoz:6 bodzavirág, melyek szárát levágom
1 lime50 ml almalé2+1 ek. méz
300 ml joghurt150 ml habtejszín1 ek. porcukor25 ml bodzaszörp1 ek. mézEgy laposabb edénybe, tálkába helyezem a portól lerázott, száraitól megszabadított bodzavirágokat, melyekre ráfacsarom a limeot, megcsurgatom 2 ek. mézzel, felöntöm az almalével, picit összekeverem és ráhelyezek egy tányért, amit le is súlyozok, hogy a bodza teljesen benne tudjon maradni az almalében, és így minél jobban át tudja venni az ízét, majd egy éjszakát a konyhapulton hagyom ázni.Másnap reggel egy szűrőn átszűröm a bodzás levet, majd összekeverem a joghurttal, a tejszínnel és a porcukorral. Én itt kevertem még bele a maradék mézet és a bodzaszörpöt, de mindenki édesítse a saját családjának szájíze szerint.Formákba vagy egy nagyobb edénybe öntöm, és beteszem a fagyasztóba legalább egy napra.