Zöldséges csirkeragu gnocchival

  • 2020.02.06.
  • 9

A tésztaételek számomra mindig is nagyon kedveltek voltak és szinte minden hónapban találok a Nők Lapja Konyha magazinban egy-egy új receptet, amit ki tudok próbálni. Most erre a gnocchira esett a választásom, amihez legközelebb igyekszem saját magam elkészíteni magát a tésztát is.Hozzávalók:6 filézett csirkecombsó, bors20 dkg sárgarépa30 dkg zellergumó2 ek. sűrített paradicsom1 tk. mustár1 tk. cukor80 dkg konyhakész gnocchi (vagy ha elég ügyes vagy, akkor saját készítésű)Elkészítési idő: 40 percA csirkecombokat nagyobb darabokra vágom, majd kevés olajon megpirítom. Sózom és hozzáadom az apró kockákra vágott zöldségeket, majd ha ezek már kicsit lepirultak, belekeverem a sűrített paradicsomot és a mustárt. Így főzöm, mindig egy kevés vizet hozzáadva, hogy szép lassan sűrű mártás képződjön, de ne égjen le. Amikor már szép sötét a ragu színe, annyi vízzel öntöm fel, ami épp ellepi, borsozom, hozzáadom a cukrot és tovább főzöm, amíg teljesen megpuhul a csirke és a zöldség. Az egész főzési idő a kezdetektől nagyjából 30 perc összesen. A gnocchit a leírás alapján elkészítem, majd összeforgatom a raguval.Tipp: Én csirkecomb helyett csirkemellet használtam,nagyjából 60 dkg-ot, és az is elég szaftos maradt.