Gőzleme, a török gyorsétel

  • 2020.02.25.
  • 1

Limara nagyvilági receptjei közül a következő "versenyző" egy török gyorsétel volt nálunk, amit sokféleképpen lehet megtölteni, igazából csak gazdálkodjunk a hűtőnkből, én kétféle tölteléket csináltam most: egy paradicsomos-feketeerdei sonkásat, valamint egy fetásat.Hozzávalók:
50 dkg finomliszt2 tk só3 ek. olívaolaj15 dkg joghurt2 dl víz10 g friss élesztő2-3 ek. olvasztott vaj a tetejéreElkészítési idő: 2 óraEgy tálba szitálom a lisztet és összekeverem a sóval, majd a közepébe mélyedést csinálok és oda öntöm az olajat, a joghurtot, a vizet, valamint az élesztőt és jól kidagasztom a tésztát. A tálat picit kiolajozom, majd ebben hagyom letakarva kelni 1 órán át. Lisztezett deszkán 8-10 egyforma gombóccá osztom a tésztát, majd műanyag fóliával letakarom és 10 percig pihentetem. Egyesével vékonyra nyújtom őket, majd a közepére teszek 1-2 ek. tölteléket, behajtom a széleit, kicsit kilapítom, így négyzeteket kapok és egy száraz serpenyőben megsütöm őket egyesével. Amikor megfordítom őket, vékonyan megkenem olvasztott vajjal.Töltelékeim: az egyik verzióba felaprítom az 5-6 aszalt paradicsomot, a nagyjából 5 szelet feketeerdei sonkát, 1-2 ek. paradicsompürét keverek hozzá, sózom, borsozom, és adok hozzá aprított bazsalikomot, valamint nagyjából 2-3 ek. reszelt sajtot. A másik verzióba villával összetörtem a fetát, beletépkedtem mozzarellát, és ebbe is aprított zöldfűszereket kevertem.

Címkék

Sajt Vacsorák Húsos