Deluxe pizza rokforttal , datolyával és hagymakompóttal

  • 2018.02.21.
  • 7

Mióta Szenteste nálunk vacsorázik az egész család, ami mindig 10 feletti létszámot jelent, mindig megvan a fix menü: rántott hal pirított burgonyával és burgonyasalátával. Ez férjem családjában volt mindig a menü Szenteste, így vállaltam, hogy ezt készítem, de minden évben becsempészek valami extrát is. Mivel a főétel már fix, így maradt az előétel, ami minden évben más, és általában a Lidl ünnepi receptjei közül szoktam választani.Idén erre a Deluxe pizzára esett a választásom, amiben annyi változtatást voltam kénytelen eszközölni, hogy mivel rosszul emlékeztem és nem volt itthon lilahagyma, vöröshagymából készítettem a hagymakompótot.Hozzávalók:1 csomag friss leveles tészta4 ek. olívaolaj1 tk. szárított kakukkfű1 gerezd fokhagymahagymakompót:1,5 dl almaecet6 dkg nádcukor3 lilahagyma vagy vöröshagymatetejére:1 csomag rukkola10 dkg serrano sonka10 dkg rokfort sajt morzsolva6-8 szem Medjool datolya3 dkg parmezánkrémes balzsamecet ízlés szerintElkészítési idő: 30 percSütési hőfok: 220°A leveles tésztát kitekerem, a szélét körben bevágom késsel, hogy a pereme jobban felemelkedjen, majd megkenem a kakukkfűvel és reszelt fokhagymával ízesített olívaolajjal és nagyjából 25 perc alatt ropogósra sütöm, majd langyosra hűtöm. A tetejére pakolom a rukkolát, a tépkedett sonkát, a morzsolt sajtot és a nagyobb darabokra vágott datolyát, majd a forgácsolt parmezánt, végül pedig megcsepegtetem a krémes balzsamecettel.