Szilvás lepény

  • 2020.10.11.
  • 4

Az ősz nem múlhat el szilvás sütemény nélkül. Szeretem a klasszikus pitét, a krémes töltelékes szépen díszített verziót, de ha csak gyorsan vágyok valamilyen könnyű süteményre, akkor mindig ezt a kevert tésztát készítem, aminek receptjét màr évekkel ezelőtt kaptam Férjem unokatestvérétől, és azóta is nagy siker. Más gyümölccsel is varriálható, körtével vagy almával is ki lehet próbálni. A másik előnye pedig, hogy gyerekekkel is könnyen elkészíthető, nekem ma kislányom asszisztált hozzá.Hozzávalók:20 dkg margarin2 csomag vaníliás cukor15 dkg cukor3 tojás
20 dkg liszt1 csomag sütőpor10 szem közepes méretű szilvafahéjas cukor
Elkészítési idő: 45 percSütési hőfok: 180 fokRobotgéppel habosra keverem a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral. A tojásokat egyenként hozzáadom, majd kanalanként jöhet a sütőporral elkevert liszt. Egy nagyjából 40*40 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe kenem a tésztát. A szilvákat megmosom, félbevágom és a feleket vékonyan felszeletelem, majd megforgatom őket a fahéjas cukorban és a tésztára helyezem őket szorosan egymás mellé. 15-20 percig sütöm, majd tűpróbával ellenőrzöm.