FEKETEOLÍVABOGYÓ-KRÉM

  • 2018.02.25.
  • 0

Most végre felkerül az egyik kedvenc kencém, a feketeolíva tapenade receptje (megjelent: Kifőztük - február) a zöldolívabogyó-krém mellé. Ezek a paszták annyira szuperek, előre is elkészíthetők, aztán pedig remekül elvannak a hűtőben. Vacsorára csak a baguettet vagy a pirítóst kell előkészíteni, utána már mindenki kenegetheti a saját kis szendvicskatonáját...Hozzávalók10 dkg fekete olívabogyó (magozott)1 dkg kapribogyó1 dkg aszalt paradicsom (1 db)2-3 szardellafilé1 gerezd fokhagymafrissen őrölt tarka bors1 kis csokor petrezselyemzöld1 teáskanál olívaolajAz összes hozzávalót késes aprítóba tesszük, és néhány perc alatt krémesre dolgozzuk. Elkészítés után hűtőben tároljuk. Tálaláskor pirítóst, bagettet kínálunk mellé.