PIROS BOGYÓS MORZSÁS - FÉL ÉVTIZEDES BLOGSZÜLINAP

  • 2018.01.09.
  • 9

Hihetetlen, de 5 éves a blog! Nagy összegzések nem lesznek, de természetesen sütivel ünneplünk, mégpedig az egyik kedvenc piros bogyós morzsásunkkal. Egyrészt mert a szürke, januári napokon felvidít és visszarepít a nyárba. Másrészt pedig - mivel megadta magát a hűtőnk, a fagyasztó sem szuperál, az új hűtőre pedig várni kell - remekül működik fagyasztott gyümölccsel. Nyáron ne felejtsük el megfejelni egy extra gombóc vanília fagyival! Addig is boldog szülinapot!Hozzávalók 1 nagyobb vagy 4 kisebb szufléformához:A gyümölcsalaphoz25 dkg málna5 dkg fekete szeder5 dkg áfonya5 dkg ribizli5 dkg nádcukor1 (bio)narancs frissen facsart leve1 (bio)narancs finomra reszelt héjaA morzsához7,5 dkg liszt7,5 dkg puha vaj3 dkg zabpehely5 dkg nádcukor1 evőkanál szeletelt mandulakevés vaj és nádcukor a forma kikenéséhezA tésztához a lisztet és a vajat morzsásra dolgozzuk, végül a mandula kivételével a többi hozzávalót is belegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük.
Egy tálban összekeverjük a gyümölcsalaphoz valókat.
Egy 35 cm-es tűzálló sütőtálat kivajazunk és vékonyan meghintjük nádcukorral. Beleöntjük a gyümölcsös keveréket és a tésztát a tetejére morzsoljuk (a közepére nagyobb kupacot tegyünk). Megszórjuk a mandulával és 200 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt aranyszínűre sütjük. (Kis formák esetén 5 perccel kevesebb sütési idő is elég.)