CSOKOLÁDÉS-ZABKEKSZES KÓKUSZGOLYÓ

  • 2017.10.06.
  • 9

A klasszikus kókuszgolyó zabkeksszel gazdagított és kicsit felturbózott változata (Megjelent:
Kifőztük
- szeptember). Ugyanolyan egyszerű elkészíteni, mint a hagyományos kókuszgolyót, de ez nekem sokkal finomabb és illatosabb, hála a vaníliának és a csodálatos tonkababnak. A kész golyókat a tej és a vaj miatt tároljuk hűtőben, de a tízórais dobozba is csomagolható egy-két darab, mivel az első szünetben úgyis elfogy. Addig pedig bőven bírja...Hozzávalók kb. 15 db-hoz:20 dkg zabkeksz (natúr)5 dkg étcsokoládé (70%-os)1 evőkanál cukrozatlan kakaópor3 dkg puha vaj1/2 teáskanál vaníliakivonatkb. 2 evőkanál akácméz1/2 tonkabab reszelve2-3 evőkanál teja forgatáshoz:kókuszreszelékA kekszet aprítóban finoman morzsásra dolgozzuk, majd az étcsokoládéval is ugyanígy járunk el. Elkeverjük, hozzáadjuk a kakaóport, végül összeforgatjuk a puha vajjal. A többi hozzávalót is a tálba öntjük, és a kész masszát fóliával lefedve 1 órára hűtőbe tesszük.Diónyi gombócokat készítünk, és mindet kókuszreszelékbe forgatjuk. Hűtőben tároljuk.