CSICSERIBORSÓS PARADICSOMLEVES

  • 2017.10.23.
  • 7

A parmezánt kisebb-nagyobb darabokban szoktam venni. Amikor a sajt elfogy, a vastagabb külső kérgét bedobom a fagyasztóba. Elképesztően jó ízt tud adni a leveseknek, szószoknak. Ha létezik szuper gyorsan elkészíthető, tápláló és finom leves, hát ez az (megjelent: Kifőztük
- október). Mángold helyett fodros kelt is adhatunk hozzá, aki szereti, bébispenóttal is próbálkozhat, de a parmezánhéjat ne hagyjuk ki semmiképp! Még hétköznapi, rohanós estéken is bevállalható...Hozzávalók:1 vöröshagyma finomra kockázva5 gerezd fokhagyma finomra kockázva1 evőkanál olívaolaj2 evőkanál füstölt, édes pirospaprika1 l húsleves7 dkg sűrített paradicsom40 dkg konzervparadicsom1 teáskanál krétai fűszerkeveréktengeri sófrissen őrölt tarka bors1 rozmaringág40 dkg konzerv-csicseriborsó lecsepegtetve1 darabka parmezánhéj5 nagy mangoldlevél durván felcsíkozvaa tetejére:reszelt parmezánA kétféle hagymát az olajon üvegesre pirítjuk, rászórjuk a pirospaprikát, majd felengedjük a húslevessel. Hozzáadjuk a paradicsomokat, fűszerezzük, beletesszük a csicseriborsót és a sajthéjat is. A levest összefőzzük, majd az utolsó 5 percre a mangoldot is hozzáadjuk. Tálaláskor frissen reszelt sajtot szórunk a tetejére.