TEJFÖLÖS CÉZÁRÖNTET

  • 2017.09.15.
  • 6

Az augusztusi Kifőztükbe néhány gyors salátaöntetet szedtem csokorba, melyeket a Russell Hobbs
többfunkciós botmixerével készítettem. Egyszerűen csak beledobáljuk a hozzávalókat a gép keverőkelyhébe és pár perc után gyönyörű, selymes krémet kapunk. Elsőnek egy igazi klasszikust, a cézáröntetet választottam, tejfölösen, amit végül füstölt lazacos salátára locsoltunk. Mivel a szardella már elég sós, ezért ne sózzuk még külön. A lenti fázisfotókból látszik, hogy nem nagy ördöngösség, azt pedig már mondanom sem kell, hogy a bolti üvegeshez ne is mérjük, mert más súlycsoport. A maradék lezárt üvegben két napig elvan a hűtőben...Hozzávalók kb. 2 dl-hez:1 dl tejföl4 db olajos szardellafilé1 egészen kicsi gerezd fokhagyma1 teáskanál olívaolaj2 evőkanál frissen reszelt parmezánkevés frissen facsart citromléfrissen őrölt tarka borsa tálaláshoz:szívsalátakoktélparadicsomfüstölt lazackrutonAz összes hozzávalót a késes aprítóba tesszük, majd krémesre dolgozzuk. Szívsalátát, koktélparadicsomot, füstölt lazaccsíkot halmozunk egy tálra, meglocsoljuk az öntettel, és megszórjuk ropogós krutonkockákkal.