SZEZÁMOS - CITRUSOS SALÁTAÖNTET

  • 2017.09.22.
  • 4

Salátaöntet No3... és becsszó, nem salátázunk egy darabig... Mióta szeptember elején egy gyenge 3 órás szülői értekezlettel a mi is életünkbe is becsöppent az iskola, még inkább felértékelődtek a gyorsan és egyszerűen elkészíthető munkaebédek, vacsorák vagy éppen a tízóraira csomagolható nasik. A saláta az egyik standard "gyorskajánk". A mostani salátaöntet (megjelent - Kifőztük gasztromagazin augusztus) is pofon egyszerű, de mégis kicsit más, nem a megszokott ízek jellemzik. Csupa egészséges és friss hozzávalóból készül, pillanatok alatt. Akárcsak a múltkori két öntetnél, most is a Russell Hobbs Magyarország többfunkciós botmixerét használtam...Hozzávalók 1,5-2 dl-hez:2 evőkanál tahinipaszta2 evőkanál frissen facsart citromlé1-2 kis gerezd fokhagyma1 evőkanál olívaolaj1 kis csokor korianderzöld vagy 2-3 teáskanál korianderpasztakevés tengeri só1 tekerésnyi tarka bors7 evőkanál hideg vízA víz kivételével az összes hozzávalót az aprítógépbe tesszük, és durvára daráljuk. Hozzáadjuk a vizet, és az egészet krémesre dolgozzuk. Ha szükséges, még hígíthatjuk kevés vízzel.