KORIANDERES - JALAPEÑOS SALÁTAÖNTET

  • 2017.09.17.
  • 4

Salátaöntet dömpinget ígértem, ezért már itt is van a 2-es számú, a korianderes-jalapeñós verzió, amit mi nem csupán zöldsalátához öntetként, de quesadillához vagy sült burgonyához mártogatósként is fogyasztunk. Naggyon, de naggyon finom! Kicsit pikáns, kicsit fűszeres és nagyon krémes (megjelent: Kifőztük
- augusztus). Elkészítésénél a
Russell Hobbs
többfunkciós botmixere volt segítségemre...
Hozzávalók kb. 2 dl-hez:1 dl tejföltengeri só2 teáskanál korianderpüré vagy 1 csokor friss korianderzöld2 teáskanál jalapeño szósz (enyhén csípős zöldcsilipaprika-szósz)1 kis gerezd fokhagyma1/4 lime frissen facsart leve1 teáskanál olívaolajAz összes hozzávalót a késes aprítóba tesszük, és krémesre dolgozzuk.Friss zöldsalátához öntetként, quesadillához, sült burgonyához mártogatósként is tálalható.