Fehér püspökkenyér

  • 2012.07.29.
  • 0

Ha egy süteményt kétszer, háromszor sütök meg egymás után, az már szerintem is túlzás.:) De ami igazán beszédes, hogy bizony el is fogyott, nem kellett rakosgatni, csomagolni és rá sem untunk. Igaz, mindig más ízesítésben készült, de az alap ugyanaz.A fagylaltkészítés miatt rengeteg tojásfehérje halmozódott fel, így ideje lesz gyűjtenem a tojásfehérjés recepteket is. Habcsókba, kókuszcsókba vagy kínai, illatos csirkéhez is el lehetne használni a tojásfehérjéket. De most a fehér gyümölcskenyér a sláger, amit tegnap gesztenyeliszt helyett finomlisztből készítettem, aszalt sárgabarackkal, dióval és citromhéjjal.Fehér püspökkenyér Hozzávalók: 6 tojásfehérje 12 dkg porcukor 12 dkg finomliszt 5 dkg vaj 2 marék dió kb.6-8 szem aszalt sárgabarack1 evőkanál kandírozott citromhéjnéhány csepp ecet Elkészítés: Az aszalt sárgabarackot feldarabolom, összekeverem az apróra vágott dióval, kandírozott citromhéjjal. A vajat megolvasztom.
A tojásfehérjéket néhány csepp ecettel kemény habbá verem, félidőben hozzáadom a porcukrot is. A tojáshabhoz hozzáforgatom a
lisztet, a diót, az aszalt gyümölcsöt, a kandírozott citromhéjat, végül a vajat (ne legyen meleg). Egy őzgerincformát kikenek vajjal, meghintem liszttel és a masszát belesimítom. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 20 perc alatt elkészült.