Gluténmentes levendulás keksz

  • 2018.05.04.
  • 4

Hozzávalók 30 darabhoz
100 g kölesliszt
20 g burgonyapehely
1 tk útifű maghéj
1 ek őrölt chia mag
60 g eritrit
60 g laktózmentes sütőmargarin
3-5 evőkanál víz
1 tk szárított levendulavirág
vaníliaaroma
 Elkészítés
A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a vizet kanalanként adagolva átgyúrjuk a tésztát. Beleszórjuk a levendulavirágot, vaníliaaromával ízesítjük. Legalább 30 percig hűtőben pihentetjük.
2 szilikonos sütőpapír között nyújtsuk ki a tésztát, máskülönben "szétporlik"! Tetszőleges sütikiszúróval formázzuk meg a kekszeket, kés vagy lapát segítségével helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített 180°C-os sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük a kekszeket.
30 darab keksz esetén 1 darab energia- és tápanyagtartalma:28 kcal, 3 gramm szénhidrát, 1,5 gramm zsír, 0,5 gramm fehérje
 A receptet összeállította: Szarka Dorottya dietetikus.