Kókuszos céklafőzelék zellerrel megbolondítva

  • 2018.01.31.
  • 4

Hozzávalók 4 főre:
600 gramm cékla
200 gramm zellergumó
2 evőkanál tápiókakeményítő
2 evőkanál kókuszliszt
2 dl kókusztej
só, bors
Elkészítés:
A megtisztított céklát, zellergumót lereszeljük vagy aprítógépbe tesszük. Egy lábasban, annyi hideg vízzel, amennyi 1 ujjnyival ellepi, feltesszük főni. 15 perc elteltével a zöldség 1/3-át kivesszük; kókuszlisztet, keményítőt szórunk rá, felöntjük kókusztejjel, majd botmixerrel pürésítjük. A pürét visszaöntjük a főtt zöldségekhez, behabarjuk a főzeléket. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
 Jó étvágyat!
1 adag főzelék energia- és tápanyagtartalma: 150 kcal, 30 gramm szénhidrát, 2 gramm zsír, 4,5 gramm fehérje
A receptet összeállította: Szarka Dorottya dietetikus.