Mogyorós zöldborsókrém

  • 2017.06.25.
  • 0



Hozzávalók 4 főre- 100 g nyers zöldborsó- 1 kis gerezd fokhagyma- 10 g vöröshagyma- 30 g natúr földimogyoró- 2 evőkanál olívaolaj- víz, citromlé- só, bors, friss bazsalikom
ElkészítésA zöldborsót szükség esetén kipirgáljuk és alaposan megmossuk. Egy olyan edénybe helyezzük az alapanyagokat, amelybe majd össze tudjuk turmixolni őket.  Először a zöldborsót kevés vízzel, olívaolajjal, a hagymafélékkel, földimogyoróval és a friss bazsalikommal alaposan összeturmixoljuk, majd tetszés szerint ízesítjük citromlével, sóval és borssal. Tálalhatjuk teljes kiőrlésű pékáru vagy friss zöldségcsíkok mellé. Tökéletes lehet reggelire, vacsorára, kisétkezésekre, de akár az útravaló szendvics részét is képezheti a krém. 
Energai-és tápanyagtartalom 1 adagban (40 g)Engergia: 126 kcalFehérje: 3 gZsír: 11 gSzénhidrát: 5 g
Receptet és fotót készítette: Sárga Diána, dietetikus