Ezt nézd! Olcsó kerti grillező virágcserépből

  • 2017.10.03.
  • 8

Imádod a füstös ízt?

Szeretsz grillezni? Szeretsz barkácsolni? Akkor ezt érdemes elkészítened.


Egy olyan kreatív ötletet mutatok neked, amivel egyszerűen, és olcsóbban feldobhatod a tavasz/nyár/ősz hétvégi napokat. Mint tudjuk, hogy a roston sült ételek íze utánozhatatlan, és isteni finomak. Ha nem szeretnél sokat költeni, akkor ezt a szuper megoldást neked találták ki. Próbáld ki ezt a nagyszerű ötletet, az agyag terrakotta cserépből készült grillező-füstölőt! Ez a szuper nagyméretű agyag cserepekből készült grillező (és füstölő) tökéletes lehet olyan helyeken is ahol nincs lehetőség fix kerti tűzrakóhelyet építeni. Az agyagcserép nagyon jól tartja a hőt ráadásul ez a DIY cserépgrillező/füstölő kerti dekorációként sem utolsó. Kis helyen elfér, mobil, könnyen tárolható. Itt nézheted meg a videót: 


Néhány egyszerű alapanyagból elkészíthető.

Alapanyagok: 2 db nagyobb méretű hő- és tűzálló virágcserép (terrakotta anyag) – fontos, hogy a felső karimájuk pontosan illeszkedjen egymáshoz, a videóban 40-41 cm-es átmérőjű cserepek szerepelnek. Nagyobb kertészetekben lehet ilyen nagy cserepeket beszerezni. 2 db kör alakú rács, melyek közül az egyiknek kisebb, a másiknak nagyobb az átmérője, a videóban szereplő méret kb. nagyjából 25,5 és 35,5 cm átmérőjűeket használnak.tömítőszalagU-alakú, két végén menetes fém ajtó húzó (vagy bármi, ami hasonló paraméterekkel rendelkezik és alkalmas fogantyúnak, mellyel a sütő tetejét leemelhetjük.2 db csavarozáshoz használható alátét és anyatégla az aljárafúró



Az összeszerelés nem tart sokáig, egy laza délután alatt, el tudjuk készíteni, de persze a szigetelés felragasztása után, még várni kell egy napot, hogy megszáradjon. Ezt a sütőt teraszon, de akár egy nagyméretű erkélyen is lehet használni, nem csak a kertben.
Ha elkészítettük, indulhat a mandula, süthetjük a finomságokat.
Ha esetleg még egyszerűbb megoldást szeretnél, akkor készítsd el téglából.
Itt nézheted meg a videót:

Forrás/kép: YouTube, Pinterest
Vagy csak egy hétvégére kellene egy kis sütöde, akkor ezt is megoldhatod téglából… Videó megtekintése itt:

De persze, aki nem kedveli a barkácsolást, és inkább vásárolni szeretne, persze ez jóval drágább, illetve a grillezéshez, füstöléshez az alapanyagokat, az alábbi elérhetőségen megvásárolhatja. Sőt további tippeket, ötleteket is meríthet a témával kapcsolatosan.
https://www.grilltarsasag.hu/http://nyarspolgar-bbq.blog.hu/http://www.bbq-expedition.hu/

Ha tetszett a cikk, kérlek, oszd meg másokkal is… Köszönöm

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

Jó barkácsolást, grillezést és jó étvágyat! Klarissza