Csokis-mentás brownie

  • 2016.10.04.
  • 1

Aki ismer, tudja, hogy a legnagyobb kedvencem az After Eight. Egyszerűen megőrülök a mentás édességekért, főleg, ha az a menta étcsokoládéval párosul.Amikor megláttam ezt a sütit az idei Segítsüti oldalán, tudtam, hogy ezt muszáj megsütnöm. Cseppet sem csalódtam, pont olyan, mint egy brownie: lágy és krémes, ugyanakkor az enyhe menta íz felidézi bennem a kedvenc édességet. Egyszóval azt hiszem megtaláltam a számomra tökéletes süteményt.Hozzávalók:200 gramm étcsokoládé200 gramm vaj3 közepes tojás250 gramm cukor125 gramm liszt1/2 csapott kávéskanál sütőpor (ezt azért tettem bele, hogy kicsit könnyítsek a töménységen)csipet só30 csepp borsmenta olajdíszítéshez 1/2 tábla fehér csokoládé Az étcsokoládét a vajjal, vízgőz felett megolvasztottam, majd belecsepegtettem a borsmenta olajat és alaposan elkevertem.A tojásokat a cukorral habosra vertem a robotgép segítségével, majd hozzáadtam a langyos vajas csokit és ezt is jól elkevertem. Majd kanalanként adagoltam hozzá a sütőporral és sóval elkevert lisztet és addig kevertem, amíg szép egynemű nem lett az egész massza.Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam (nekem 25x30 cm-es volt itthon) és 30 percig sütöttem.Amikor kivettem a sütőből, hagytam kicsit hűlni, majd egy kis tálkában megolvasztotam a fehércsokoládét, amit olvadt állapotban egy kis uzsonnás zacskó aljába kanalaztam, az egyik sarkán pici lukat vágtam és ebből kinyomva díszítettem az isteni brownie-t.