Avokádós-csokis brownie

  • 2015.03.18.
  • 6

Szofika, a Szofika a konyhában kiváló bloggerinája egyszer egy nagyon klassz oldalt ajánlott nekem, csupa-csupa avokádós recepttel. Már akkor kinéztem ezt a csodás csokis-avokádós brownie-t, de mégis csak most készítettem el. Nagy kár volt ennyit várni, az eredmény isteni. Természetesen az avokádó íze itt sem érezhető, viszont nagyon finom, krémes lesz tőle a brownie. Legyetek merészek és próbáljátok ki nyugodtan!Forrás: innen.Hozzávalók:3 dl avokádópüré (kb 2 nagy és jó puha avokádó kell hozzá)225 gramm étcsokoládé felolvasztva180 gramm cukor (én barna cukort használtam)2 tojás1 teáskanál vaníliakivonat130 gramm liszt3 evőkanál kakaópor1/2 teáskanál sütőpor2 csipet só3 evőkanál avokádóolaj (én ennek hiányában sima napraforgóolajat használtam)115 gramm apróra tört étcsokoládéA sütőt előmelegítettem 180 fokraElsőként a 225 gramm étcsokoládét összetörtem és mikróban felolvasztottam, de vigyáztam, nehogy forró legyen és kikristályosodjon.Majd az avokádópürét és a langyos olvasztott csokit egy mély keverőtálba tettem és habverővel a legalacsaonyabb fokozaton, óvatosan összekevertem. Hozzáadtam a cukort és ezt is eldolgoztam, majd következtek egyenként a tojások és a vaníliakivonat. Alaposan összekevertem. Egy külön tálban összekevertem a lisztet, a kakaóport, a sütöport és a sót és ezt már egy fakanál segítségével, óvatosan a krémbe forgattam. Ezután következett az olaj, végül az apróra tört csokoládédarabok, amiket szintén óvatosan összeforgattam.Egy 25*35 cm-es tepsit kibéleltem sütőpapírral és a tésztát beleegyengettem. Majd az előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt készre sütöttem.Én vaníliafagylalttal tálaltam, de az eredeti receptben leírt krémmel is isteni lehet. Ehhez 1 puha avokádót pürésre kell nyomni villával és összekeverni 2 és fél csésze porcukorral, valamint 1/4 teáskanál vaníliakivonattal. Ha a brownie kihűlt, ezzel az avokádókrémmel is be lehet vonni.Jó kísérletezgetést :)