Zöldséges-krumplis tarhonyaleves

  • 2021.02.24.
  • 0

Egyik kedvenc levesem receptjét szeretném megosztani veletek. Igazából egy egyszerű krumplilevesnek vagy tarhonyalevesnek is mondhatnám, ahány ház annyiféleképpen nevezik és készítik. Egy tartalmas laktató leves, főleg téli időben készítem sokszor, és utána mint most is palacsintát vagy valami tésztafélét tálalok második fogásnak. Annyi vele a munka, hogy megtisztítjuk és feldaraboljuk a zöldségeket, utána pár keverés, és már fő is magától.:)Hozzávalók:10 dkg császárszalonna2 szál sárgarépa1 szál fehérrépafél zellergumó1 db paradicsom1 kisebb zöldpaprika ( vagy fél)1 fej vöröshagyma ( vagy 1 szál zöldhagyma) 1 nagyobb marék tarhonya ( nálam dörzsölt kézi)50 dkg burgonya1 csomag petrezselyemétolajpirospaprika1-2 tekerés színesbors
ételízesítő
( opcionális ... nálam házi vegeta)Elkészítés:Először a zöldségeket megtisztítjuk és feldaraboljuk, a répákat félkarikára a zellert és a burgonyát kockákra. A petrezselymet apróra vágjuk. A császárszalonnát csíkokra vágjuk és kevés olajon megpirítjuk. A vége felé hozzáadjuk a tarhonyát és szintén addig kevergetjük, míg szép barnásra megpirul. A burgonya kivételével hozzáadjuk a zöldségeket és kicsit elkezdjük párolni, rádobjuk a petrezselymet, fűszerezzük, pirospaprikát is hozzáadjuk, és felöntjük vízzel. Beletesszük egészben a paradicsomot, a fél zöldpaprikát, egészben a vöröshagymát. Amikor felforrt a leves hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát is, és készre főzzük.
Jó étvágyat hozzá! :-)