Pillekönnyű "pöttyös" túrós

  • 2020.05.31.
  • 2

Saját kreálmányom ez a pillekönnyű túrós recept. ???????????? Azért neveztem el "Pöttyös túrósnak", mert amikor először gyümölcs nélkül készítettem, valóban pöttyöket adott ki a túró, ahogy kávéskanállal beleadagoltam a tésztába. Most Gyermeknapra eperrel készítettem, a túrópöttyökbe egy-egy negyedszem eper is került. Így még finomabb lett, de csak úgy magában citromos túróval is mennyei, pihe-puha, illatos sütemény. Két hasonló recept van már a blogon, a
BOCI TÚRÓS, és a PÁRNASÜTI, de ez a recept még ezeknél is egyszerűbb, és könnyebben elkészíthető.
Nem próbáltam még, de szerintem a most következő nyári bogyós gyümölcsökkel is nagyon jó lesz. A lényeg, hogy a citrom ne maradjon ki a túrókrémből, mert az adja azt a finom illatát és aromáját. Ez az adag egy nagyobb 32x40cm-es tepsibe való.Hozzávalók:Tészta:4 egész tojás16 dkg kristálycukor1 csomag vaníliáscukor (vagy 1 tk. vaníliakivonat)30 dkg finomliszt1 csomag sütőpor1 csipet só1 dl étolaj1 dl tejTúrókrém:50 dkg tehéntúró15 dkg porcukor1 citrom reszelt héja1 csomag vaníliás pudingpor2 evőkanál tejfölTetejére:kb. 10 szem eper negyedekre vágvaElkészítés:Először a túrókrémet készítjük el, a hozzávalókat összekeverjük, a pudingport főzés nélkül (por állagban) adjuk hozzá. Félretesszük amíg a tésztát elkészítjük. Az egész tojásokat robotgéppel jól kikeverjük a cukorral és a vaníliával, majd a végén vékony sugárban hozzácsurgatjuk az étolajat. A lisztet elkeverjük a sütőporral és csipet sóval, és a tojásos krémhez keverjük a tejjel felváltva, hogy egy sima masszát kapjunk.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a tésztát beleöntjük és elsimítjuk. A túrókr