Sajtos cukkini fasírt

  • 2019.07.03.
  • 7

Nagyon szeretjük a cukkinit, főleg nyáron a napon érett házi fajtát, ezért több receptet is találhattok már a blogon, ha beütitek a keresőbe, hogy cukkini. A bazsalikomos krémlevestől, a clafoutis-ig, és ehhez a fasírthoz hasonló cukkini tócsni -ig sokféle recept található. Ezt a sajtos változatot most próbáltam ki először, és nagyon finom könnyed lett, igazi nyári salátához való étel.
A sajt fajtáját, mindenki ízléséhez alakíthatja, nekem most trappista volt itthon, de az ízesebb gouda, vagy ementálival lehet még finomabb. Hozzávalók:2 db közepes cukkini20 dkg reszelt trappista sajt2 egész tojás3-4 gerezd zúzott fokhagymafél tk. sütőpor (opcionális)1 kisebb kápia paprika1 csokor petrezselyem3-4 evőkanál liszt só, borsolaj a sütéshez
Elkészítés:A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük héjával együtt, nem kell hámozni. Besózzuk és kicsit állni hagyjuk, majd kissé kicsavarjuk a sós léből. Egy másik tálban hozzákeverjük a tojásokat, a reszelt sajtot, a fűszereket, a pici kockára vágott kápia paprikát, petrezselymet, és annyi lisztet, hogy ne túl folyós, de ne is kemény massza legyen.
Kevés olajon, 1-1 evőkanállal , ellapítva mindkét oldalát kisütjük.
Jó étvágyat hozzá! ????