Nutri-free bejgli

  • 2016.12.15.
  • 4

Nutri-free bejgli
A recept eredetijét Betti blogjáról vettem, tejes tojásos, én pedig most megcsináltam tej tojás nélkül is. Eredetileg nem így akartam, de most így jött ki a lépés. :)
Hozzávalók:a tésztához: (2 rúdhoz)
250 gramm Nutrifree Mix per Pane
14 gramm friss Budafoki élesztő40 gramm cukor180 ml Joya mandulás rizstej (kézmeleg)50 gr Liga margarin (langyos)
reszelt citromhéj1 tk vaníliakivonata töltelékhez:
máktöltelék:
100 gramm darált mák60 gramm cukor100 ml Joya mandulás rizstej (na ebből elég kevesebb is...kb. 60 ml sztem) én beletettem a 100 ml-t de sztem sok bele.reszelt citromhéj15 gramm rizsdaradiótöltelék:
100 gramm darált dió60 gramm cukor60 ml Joya mandulás rizstej30 gramm mester zsemlemorzsareszelt citromhéjAz élesztőt a tejben felfuttattam, a szárazanyagot összekevertem majd géppel kidagasztattam. Letakartam és egy órát kelesztettem.
A tölteléket elkészítettem közben, a tejet felforraltam majd a kikevert szárazanyagokhoz öntöttem és alaposan átkevertem. Hagytam kihűlni.
A tésztát rizslisztes nyújtólapra tettem, kétfelé vettem. Az egyiket kinyújtottam, rákentem a máktölteléket és felcsavartam. Ugyanígy jártam el a másikkal is.
Mindkettőt sütőpapíros tepsibe tettem, lekentem olajos-risztejes keverékkel, megszurkáltam egy fogpiszkálóval, majd 180 fokos sütőben 40 percig sütöttem. kb. a 20-ik perc után megint lekentem a tetejét.