Mézeskalácsok és mézeskalács házikó gluténmentesen

  • 2015.12.09.
  • 2

Mézeskalácsok és mézeskalács házikó gluténmentesenHozzávalók egy normál méretű házhoz, és kekszekhez:
1000 gramm Il Pane di Anna Prep. Dolci süteményliszt
innen: Egészség Market200 gramm porcukor20 gramm szódabikarbóna (az eredeti receptem a dupláját írja de a lisztben van szóda, ezért csak ennyit teszek bele)
2 púpos kávéskanál Lucullus mézesfűszer keverék
Ezeket szárazon alaposan elkeverni. Ezután:
44 dkg akácmézet15 dkg (+ egy evőkanál még (nem olvasztva) Vitador margarinnal összemelegíteni.
Vigyázat forró lesz!! - majd ezután összevegyíteni őket és robotgéppel kikevertetni. Közben apránként adagoltam még hideg vizet hozzá míg jól gyúrható tésztát nem kaptam kb. 60-70 ml-re volt szükség.
Ezután pihentettem,majd nyújtottam és szaggattam a formával rizslisztezett lapon.
160 fokos sütőben 18 percig sütöttem a lapokat a házikóhoz. Ezt tovább kell sütni mint a kis kalácsokat, mert muszáj hogy tartsa magát ragasztáskor.
Az összeállításhoz cukrot olvasztottam és miután teljesen kihűltek ragasztottam. Addig nem szabad hozzányúlni
a lapokhoz míg ki nem hűlnek. Utána ragasztható.
Majd ezután díszítettem dr. oetker cukormázzal.A mézesekhez kis formákat vettem elő és rizslisztezés nélküli nyújtólapon nyújtottam, szaggattam és 165 fokos sütőben 10 percet sütöttem.