Zsenge zöldséges krumplileves

  • 2015.05.20.
  • 5

Zsenge zöldséges burgonyaleves
Ez egy nagyon finom, és nagyon egyszerű zöldségleves, ami hamar kész van, talán az előkészítése több időt vesz igénybe, mint amennyi idő alatt elkészül.
Hozzávalók 4 főre:10 nagyméretű (!!) újburgonya2 csomó (10 db)
új sárgarépa1 csomó (5 db) új fehérrépa1 egész karalábé1 kis darab friss zeller2 szál zellerzöld1 csomag petrezselyemzöld1 egész paprika1 nagyobb paradicsomsó, ételízesítő ízlés szerint (ezt nemigen tudom leírni mennyit teszek, érzésre szoktam)pirospaprika2 púpos ek. rizsliszt1 fej hagyma tisztítva, apróra vágvaétolaj vagy kókuszolajA hagymát megpucolom, megmosom és felaprítom, félreteszem.
A zöldségeket pucolom, mosom.
A répát és a fehérrépát karikázom, a krumplit, a karalábét és a zellert kis kockákra vágom.A paradicsomot félbevágom a paprikát pedig hosszában ketté, és a csumáját kiveszem.
Egy nagyobb fazékba (ez azért mennyiség lesz) olajat melegítek, erre rádobom a rizslisztet és egy vékony, világos rántást készítek. Félrehúzom, majd átpörgetem rajta a hagymát, leszórom pirospaprikával és felengedem vízzel.
Beleteszem a zöldségeket, és a zöldeket is, felforralom és beízesítem. Lefedem és takarékon kb. 25 perc alatt készre főzöm.
Aki ehet tejfölt, a főzés végén dúsíthatja a levest, és igény szerint pici piros arannyal is ízesíthető, de szerintem a belefőtt paprika és a paradicsom megadja ezt a finom ízt.
Nagyon finom, végtelenül egyszerű leves, próbáljátok ki :)