Sajtos rúd libazsírral

  • 2021.03.07.
  • 0







Megkívántunk valami sós-sajtos ropogtatnivalót, azonnal a sajtos rúd ugrott be. Viszont vaj csak egy kevés maradék volt itthon (margarint nem használok), de libazsír figyelt még a kamrában, gondoltam legyen akkor libazsíros sajtos rúd. Isteni lett.

Ebből a mennyiségből nekem három tepsi lett.


Hozzávalók:

60 dkg liszt1,5 teáskanál sütőpor2,5 teáskanál só20 dkg libazsír5 dkg vaj10 dkg reszelt sajt3 dl tejföl2 tojásA tetejére: 1 tojás + 15 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A sütőt előmelegítettem 200 fokra, és egy nagy tepsit kibéleltem sütőpapírral.A lisztben elvegyítettem a sót és a sütőport, majd elmorzsoltam benne a vajat és a zsírt.Hozzákevertem a reszelt sajtot.A tojásokat elkevertem a tejföllel, a lisztes keverékhez adtam, majd összegyúrtam.A tésztát kb. 1 cm vastagságúra (vagy talán egy picit vékonyabbra) nyújtottam.A tészta tetejét megkentem egy felvert tojással, megszórtam sajttal, majd csíkokra vágtam.200 fokos sütőben kb. 17 percig sütöttem.