Tejszínes májas tészta cukkinivel

  • 2020.06.23.
  • 0


Még mindig nem unjuk a májat. :-) Most tésztás verzióban készült, a májas tejszínes ragut a főtt tésztával és némi reszelt sajttal összekevertem, tepsibe öntöttem és összesütöttem. Másnapra még jobban összeértek az ízek, és sokkal szebben szeletelhető lett.

Hozzávalók:1 kg csirkemáj5 dkg vaj3 db közepes méretű vöröshagyma10 gerezd fokhagymafrissen őrölt tarkaborsmajoranna1,5 dl száraz rozé3 db cukkini5 dl tejszínfrissen reszelt szerecsendió15 + 5 dkg sajt reszelve (ementáli)1 zacskó száraztészta (500 g)
Elkészítés:A májat megtisztítottam, majd kockákra vágtam.Az apróra vágott hagymát a vajon megfonnyasztottam.
Hozzáadtam a májat, és minden oldalát átsütöttem. Belekerült a fokhagyma fele zúzva, borsoztam, szórtam bele majorannát, öntöttem rá rozét, és fedő alatt párolni kezdtem.Közben a cukkinit felkockáztam és a májhoz adtam, majd együtt pároltam tovább.
Amikor megfőtt, (se a máj, se a cukkini nem igényel sok időt, kb. max 15 perc) beleöntöttem a tejszínt, hozzáadtam a fokhagyma másik felét zúzva, reszeltem bele szerecsendiót, és egy-két percig forraltam, majd megsóztam.A tésztát sós vízben kifőztem, leszűrtem, és egy nagy tepsibe öntöttem. Rászedtem a májas ragut és 15 dkg reszelt sajtot, majd összekevertem. A tetejére került még kb. 5 dkg reszelt sajt.Előmelegített sütőben 185 fokon addig sütöttem, míg a teteje pirulni kezdett.