Túrós pogácsa (sütőporos)

  • 2020.05.18.
  • 3


Anyukám klasszik túrós pogi receptjét (25-25-25 dkg) kicsit átalakítottam. Nagyon finom az eredeti 25-ös aránnyal is, de kicsit több liszttel és sütőporral felturbózva teljesen más állagú lesz. Villámgyors, se keleszteni, se nyújtani-szaggatni nem kell, és nagyon finom.A tojást nem sajnáltam a kenésnél, így igazán roppanós lett és szépen megpirult. Ha nem zacskóban tároljuk, még másnap is roppanós.
Hozzávalók:35 dkg liszt1 teáskanál sütőpor1 teáskanál só25 dkg vaj25 dkg túró1 egész tojás a tetejére

Elkészítés:A lisztben elvegyítem a sót és a sütőport.A vajat a liszttel elmorzsolom.Hozzáadom a túrót is és összegyúrom.Néhány órán át hűtőszekrényben pihentetem.A tésztából kb. diónyi nagyságú golyókat formázok, kicsit meglapítom, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorjázom őket. (6 x 6 sor lett belőle.)A pogik tetejét késsel beirdalom, majd egy egész felvert tojással megkenem.180 fokos sütőben 25 perc alatt pirosra sütöm.