Paprikás csirkemáj

  • 2020.05.25.
  • 6



Megint máj, mert abból sosem elég. Megosztó étel, sokan nem szeretik, keserűnek tartják, egyesek szerint tele van méreganyagokkal és egészségtelen. Vasban, vitaminokban és fehérjében viszont biztosan gazdag, tápláló, és szerintem az egyik legfinomabb étel, úgyhogy én a májevők táborát gyarapítom.

Ez a fogás most rendhagyó módon készült: paprikás-pörköltes jellegű lett a végeredmény, de nem klasszik pörkölt alappal kezdtem, hanem fokhagymás-tejes pácolással. Olyan puha lett, hogy szétomlott a szánkban.


Hozzávalók:1 kg csirkemáj6-8 gerezd fokhagymakevés tejkevés olajfrissen őrölt tarkabors3 db lilahagyma1 evőkanál őrölt pirospaprika1 dl száraz rozé2 db babérlevél1 teáskanál majorannavégül egy kevés sóElkészítés:A májat megtisztítottam, falatnyi kockákra vágtam, majd a zúzott fokhagymával, némi frissen őrölt borssal, tejjel és kevés olajjal bepácoltam. Egy éjszakát a hűtőben pihentettem.A lilahagymát laskára vágtam, rászórtam a májra, és alacsony hőfokon a tejes-olajos páclével együtt párolni
kezdtem. Amikor már forrt, hozzáadtam a pirospaprikát, a majorannát, a babérlevelet, és rozét öntöttem hozzá.Amikor megfőtt, megsóztam, és még egy picit borssal ízesítettem.