Cukormentes gyömbéres citromos zabkeksz

  • 2019.01.19.
  • 0

Megint nagyon finom, illatos kekszet sütöttem. Gyors, egyszerű, cukormentes, fehér liszt mentes, semmi adalékanyag. A korábbi receptemet kicsit átdolgoztam, a zsiradék most csak kókuszzsír, és gyömbéres-citromos ízesítéssel készült. Egy kis mézeskalács fűszerkeverékkel még pikánsabbá tettem.



Hozzávalók:15 dkg kókuszzsír 15 dkg eritrit2 db tojás15 dkg zabpehelyliszt1 púpos teáskanál sütőpor1 csipetnyi só15 dkg zabpehely (ebből fele nagyszemű, fele aprószemű)kb. egy ujjnyi darab gyömbér reszelve 1 db bio citrom héja reszelve
negyed bio citrom frissen facsart leve1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék 2 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt vanília

Elkészítés:A vajat és a kókuszzsírt az eritrittel kikevertem.Hozzáadtam a tojásokat és simára kevertem.Beleszórtam a sütőporral, sóval és a fűszerekkel elkevert lisztet, a citromhéjat, a reszelt gyömbért és a zabpelyhet, belefacsartam a citromot, majd összegyúrtam.1-2 órára a hűtőbe tettem a masszát.A sütőt 160 fokra melegítettem. (Az eritrit miatt nem tanácsos ennél magasabb fokon sütni!)A tésztából kézzel diónyi nagyságú golyókat formáltam, pogácsa alakúra formáztam majd sütőpapírral kibélelt tepsire sorjáztam.160 fokos sütőben 15 percig sütöttem.