Spenótos bulguros pulyka egytál

  • 2018.12.29.
  • 8




Aki a spenótot szereti (jó sok fokhagymával megspékelve természetesen), rossz ember nem lehet, az tuti. ;-) De ha nem szereted azt a zöld izét, ami az ovis-isis ebédeket juttatja eszedbe, akkor se kattints el, mert lehet, hogy igazából szereted a spenótot, csak még nem etted jól elkészítve. Ez a finomság ugyanis még csak nem is hasonlít a napközis jó-sok-rántásos-lisztcsomós-tömős spenótfőzelékre. A natúr spenót ebben az egytálételben csak pikáns kiegészítője, különleges kísérője a húsnak és a bulgurnak. És persze semmi "gyári" spenótpüré, csak leveles "natúr" spenót. A többi a szakács dolga.

Hozzávalók:kb. 1,3 kg pulykamellfilékevés kókuszzsír (csak annyi, hogy a hús ne tapadjon le sütéskor)sófrissen őrölt tarkaborspulyka fűszerkeverék (só- és adalékanyag mentes)natúr ételízesítő (só- és adalékanyag mentes)1 fej fokhagymakevés száraz rozé30 dkg fagyasztott leveles spenót2-3 evőkanál görög joghurt
frissen reszelt szerecsendió1 bögre bulgur (szárazon mért)


Elkészítés:A kockára vágott pulykamellet kevés kókuszzsíron fehéredésig sütöttem.A húshoz adtam a fűszereket (bors, só, fűszerkeverék, ételízesítő) és a zúzott fokhagyma felét. Öntöttem alá egy kevéske vizet és száraz rozét, majd fedő alatt párolni kezdtem.Míg a hús párolódott, a bulgurt 2,5-szörös mennyiségű vízben megfőztem (kb. 10, max 15 perc), közben sóval és borssal ízesítettem.Amikor a hús puhára párolódott hozzáadtam a spenótot és a fokhagyma másik felét, reszeltem bele szerecsendiót, és fedő alatt kb. 5 percig tovább pároltam alacsony hőfokon.Végül hozzáadtam a görög joghurtot és a főtt bulgurt, majd elkevertem.