Grissini zabpehelylisztből

  • 2018.11.01.
  • 1

Szuper házi rágcsa. Gyorsan elkészíthető, egyszerű recept, minimál hozzávalókból. Jól lezárt dobozban nem puhult meg, másnap is ropogós volt. Az eredeti receptet a "Szellem a fazékban" blogban találtam, annyit módosítottam rajta, hogy sima liszt helyett a jól bevált zabpehelylisztből sütöttem.


Hozzávalók:16 dkg zabpehelyliszt2 evőkanál olívaolaj0,5 kávéskanál só8 ml víz1 kávéskanál sütőpor

Elkészítés:A lisztben elkevertem a sót és a sütőport.Hozzáadtam a vizet és tésztává gyúrtam.Kézzel rudakat sodortam, majd sütőpapírral bélelt sütőlemezre sorjáztam. Ízesítésként megszórtam szárított rozmaringgal.180 fokon sütöttem míg aranybarna lett.