Sacher muffin

  • 2013.02.24.
  • 6

















A szokásos csokis muffin receptemet készítettem el, annyi különbséggel, hogy szilvalekvár helyett baracklekvárral töltöttem, és több csoki és kakaó került bele. Ebből az adagból 2
x 12 db gigantikus méretű muffin lett. (A tészta 3
x 12 db-os tepsire is elegendő lenne,
igaz, jóval kisebb példányokat eredményezne.)





Hozzávalók:3 bögre liszt3 csapott teáskanál szódabikarbóna1/2 bögre kakaópor (cukrozatlan, jó minőségű)1 és 1/4 bögre porcukor1,5 bögre tej12, 5 dkg vaj2 egész tojás20
dkg magas kakaótartalmú csokoládésárgabaracklekvár



Elkészítés: A sütőt előmelegítettem 180 fokra.A lisztben elvegyítettem a szódabikarbónát, majd hozzáadtam a porcukrot, a kakaóport, a fahéjat és az apróra vágott csokoládét, majd összekavartam.Kissé megolvasztottam a vajat, egy külön tálban pedig felvertem a két tojást, de csak annyira, hogy homogén legyen. A tojáshoz hozzáöntöttem a tejet és a vajat majd
összekevertem.A tejes-tojásos-vajas elegyet a száraz hozzávalókhoz öntöttem, és egy lapáttal óvatosan, finoman összedolgoztam.A muffinsütőt papírformákkal kibéleltem, majd minden mélyedésbe kb. 1-1 evőkanálnyi masszát tettem, közepükbe egy-egy kisebb lyukat nyomtam,
melyekbe
kb. 1-1 teáskanálnyi sárgabaracklekvárt tettem.Minden mélyedésbe a lekvár tetejére szedtem egy-egy újabb adag tésztát (kb. fél evőkanálnyit), és úgy oszlattam el, hogy betakarja a lekvárt, ezzel gyakorlatilag "megtöltve" a muffinokat.A sütőbe toltam, és kb. 180 fokon
20 percig sütöttem.