SZEZÁMMAGOS MÉZES CSIRKE

  • 2017.07.26.
  • 6

Hozzávalók:1 db csirkemellfiléA bundázáshoz:9 evőkanál
liszt1 evőkanál olaj2 db tojás1 csipet só1-1,5 dl víz½ csomag sütőporA mázhoz:
kb. 10 dkg ketchupcsiliszósz vagy
chilipehely
ízlés szerint2 evőkanál
méz3-4 evőkanál szezámmagA csirkemellet kisebb kockára vágjuk, és megsózzuk. Egy tálba beletesszük a bundázáshoz valókat (liszt, só, tojás, olaj, sütőpor), és a vízzel felöntve sűrű masszát készítünk belőle.
( A palacsinta tésztjánál
sűrűbb legyen)Ügyeljünk arra, hogy csomómentes legyen, ezért habverővel keverjükA mázhoz a ketchupot, a mézet, a csilit és a szezámmagot egy kisebb edényben összekeverjük és a tűzhelyen összemelegitjük állandó kevergetés közben.A húst beleforgatjuk a bundázáshoz elkészített masszába, majd bő, forró olajban kisütjük. (Amikor a húskockát beletesszük a bő, forró olajba, figyeljünk, hogy a bunda teljesen befedje.A megsült húsfalatokat lecsepegtetjük papirtörlőn és utána a mázba forgatjuk, majd tálra szedjük őket.